Spannende vervolg op: Mijn stage bij LIS.

Spannende vervolg op: Mijn stage bij LIS.

Het is inmiddels half 11, ik heb op het moment nog steeds te veel bloed in mijn cafeïne stelsel maar daar wordt aan gewerkt. Dit is alweer het tweede bericht van de dag en dat is overigens niet omdat ik zo gek veel zin in bloggen heb maar omdat ik voor 9 Juni alles af moet hebben. Aangezien mijn chaotische aard nog niet volledig ontmanteld is doe ik dat uiteraard op het laatste moment.

Nou ja zo erg is het ook weer niet, ik zit immers weer in de workflow dus ik kan nog wel een artikeltje of tien tikken. Ik vraag me trouwens af hoe de psychologie achter deze zogeheten workflow werkt ik heb immers de afgelopen dagen last gehad van een writersblock en chronische luiheid. Maar vandaag ga ik gewoon onverslagen door mits ik op tijd een bakje koffie pak.

Wellicht heeft het iets te doen met het weer of met hoe je je ochtend begint en ik wil overigens ook even kwijt dat ik dat nasmaakje van die Energiedrank nog niet kwijt ben, maar goed ik dwaal af.

Aangezien ik vandaag veel stage opdrachten af moet krijgen zal ik niet echt veel voor LIS zelf doen maar ik kan wel even beschrijven wat ik de komende weken tot de zomervakantie uit ga spoken. Op het moment ben ik samen met Anne bezig om de website te verbeteren en te herschrijven. Veel teksten zijn gewoon ontzettend oubollig, hebben geen alinea’s en zijn te moeilijk geschreven voor de doelgroep.

Verder heb ik ook de opdracht gekregen om twee folders te ontwerpen namelijk eentje voor LIS zelf en eentje voor de Studentenraad. En daar zal ik vandaag denk ik ook maar bezig mee gaan als ik er nog tijd voor heb, gezien de berg aan schoolopdrachten die ik nog moet afhandelen.

Toevallig kwam er vandaag een vrouw aan de balie die mij wat te vragen had over ons Project KIC. KIC staat voor Keep It Clean en is een project betreffende het schoonhouden van de school en dergelijke. Maar goed deze vrouw had wat op te merken over de kleding van sommige scholieren, ze meende dat sommige scholieren er te ‘vrije tijds’ bijliepen.

Ik neem aan dat ze doelt op korte rokjes en topjes. Ik heb haar gewoon beleefd vermeld dat dat buiten ons werkveld valt en dat wij daar niks mee te doen hebben wat maar goed is ook. Want laten we even eerlijk zijn, je mag je kleden zoals je dat wil en met dit weer wil je geen ‘werkkleding’ aan hebben. Ik heb de feminist in mij weten te onderdrukken voor deze situatie maar als dit buiten het werk om was had ik haar hoogstwaarschijnlijk een lezing gegeven over feminisme.

Maar goed, om wat meer inzicht te geven over mijn dagelijkse stage routine zal ik die nu even beschrijven.

Ik begin mijn dag tegen een uur of half 9 met een kop koffie en het doornemen van wat nieuws terwijl ik wacht op de anderen. Om 9 uur openen we met een groepsoverleg waarin we bespreken wat er die dag moet gebeuren en mopperen we over de slechte kwaliteit van de cappuccino hier op school.  Vervolgens gaan we elk individueel aan de slag met onze taken tot een uur of 12 met in de tussentijd wat ‘teambuilding’ en meer koffie. Na een goede lunch en pauze gaan we weer aan de slag tot een uur of vijf met enkele onderbrekingen voor koffie en ‘teambuilding’.

Voor mij houdt dit in dat ik bijvoorbeeld in de ochtend kijk naar de resultaten van het werk aan de website en vervolgens een pagina herschrijf. Telefoontjes plegen, ‘diplomatiek’  contact opnemen met projectpartners van andere bedrijven en zo af en toe een beetje klieren hoort hier ook bij.

Zoals ik eerder al vermelde zijn we nu bezig met het herbouwen van de website en als dit klaar is zullen ik en Anne ons buigen over een social media plan en andere projecten die ook marketing nodig zullen hebben.

Ik heb in ieder geval voldoende werk te verrichten waar ik na dat ik nu dadelijk op publiceren klik verder mee zal gaan.

~ Omar.

 

 

 

 

Omar

Content Creator / Veganist
Omar

Latest posts by Omar (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *