Over mij

Over mij

Naam: Omar Boussaïd

Geboren op: 4 februari 1997 te Leeuwarden

Titels: Marketing en Communicatie medewerker, Blogger, Student Engels Leraar.

Levensmotto: Whatever it takes.

Bijdehante doch ambitieuze koffieleut met 3 jaar ervaring als amateur blogger en teksten schrijver. Neemt geen blad voor de mond en zal dat ook nooit doen. Schrijft teksten voor eigen websites sinds 2013. Houdt van boeken, anime en schrijven, luistert naar schreeuwmuziek en eet planten.
Droomt van werkt aan een eigen mediabedrijf.

Likes: Schrijven, Marketing, Media, Bloggen, Metalcore, Alternative Rock, Anime, Boeken, Filosofie, Politiek, Fantasy

Vaardigheden

Taalkundige vaardigheden

Ik ben dagelijks in de weer met het lezen van Nederlandstalige en Engelstalige  boeken en artikelen. Boeken lees ik onder andere omdat ik van lezen houd, maar ook omdat ik graag nieuwe dingen leer. Artikelen lees ik met name om nieuwe dingen te leren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen mijn interesses. Door dat ik regelmatig lees, ben ik in het bezit van een tamelijk uitgebreide woordenschat in beide talen. Nederlands beheers ik dan ook op C1 niveau en Engels op B2 niveau.

WordPress

Ik ben inmiddels al anderhalf jaar bezig met het CMS dat bekend staat als WordPress. Ik begrijp inmiddels hoe je in wordpress werkt, welke plugins handig zijn en hoe je WordPress installeert via DirectAdmin. Het leeuwendeel van mijn actieve websites is dan ook gemaakt met WordPress. Ik gebruik overigens de WordPress.org versie en niet de WordPress.com versie omdat deze versie nogal beperkt en prijzig is.

Facebook Ads

Momenteel ben ik al een jaar bezig met het onderhouden en optimaliseren van mijn eigen Facebook-projectjes. Enkele honderden euro’s lichter weet ik nu inmiddels hoe je met een klein budget op Facebook al grootse dingen kan bereiken. Ik heb enkele posts gehad die viral zijn gegaan en tot wel 1,7 miljoen mensen hebben bereikt. Ook weet ik hoe je een Facebook pagina moet onderhouden voor optimaal organisch bereik.

Bloggen & SEO

Ik schrijf al blogs sinds mijn 15e en alhoewel die blogs niet al te geweldig waren heb ik wel ervaring opgedaan. Inmiddels schrijf ik met een vlotte pen die af en toe vlijmscherp kan zijn. Ik schrijf voor mijn eigen blogs in het Engels en het Nederlands en houd hierbij ook rekening met keywords, long tail keywords en andere SEO zaken.

Ook kan ik websites analyseren en plannen opstellen om de site te verbeteren.

Werk/Leer ervaring

  • Havo 4 niet afgemaakt in verband met een verkeerde en helaas fatale profielkeuze.
  • Geen bijbaantjes gehad, de tijd die mijn leeftijdgenoten spenderen aan vakken vullen spendeer ik aan ’t lezen van boeken en het bijschaven van mijn schrijf / web vaardigheden.
  • Lid geweest Leerlingenraad Lauwers College
  • Meegedaan met meerdere debatwedstrijden waaronder OWNHL.